My country is the World. My religion is to be Human.

Najjači utisci iz Kuala Lumpura

Jedna zanimljiva činjenica o Maleziji koju vam nisam rekla u prošlom postu jeste da kada dobijete vizu, u pasošu vam piše da ukoliko unesete drogu u zemlju sledi vam smrtna kazna (Trafficking of illegal drugs carries death penalty).

IMG_20151114_113553

KL je ništa posebno. Ima par dobrih mesta ali da pravim planove za ovaj put opet, preskočila bih ga. Ali ako ste već u KL-u, pogledajte video u kome sam sumirala cool stvari koje možete raditi i doživeti:

U KL-u sam jela najbolji Dim sum, najraznovrsnije voće od kojih je najzanimljiviji Durian. To je najsmrdljivije voće koje sam ikada pomirisala. Miris nema veze sa ukusom jer ukoliko zapušite nos, biće vam jako prijatno dok ga jedete. Ima svilenkastu teksturu, mekano je i topi se u ustima, malo oštrijeg sladunjavog ukusa. Ovo voće je jako traženo u Aziji i ujedno je najskuplje. Trudnice ne smeju da ga jedu jer povisuje krvni pritisak. Takođe se ne sme mešati sa Coca Colom i pivom. Više o Durianu možete videti u ovom članku.

Slika Duriana uzeta iz ovog posta a slika Dragon fruita je uzeta ovog članka i ovog.

Takođe mi se jako dopalo voće koje se zove Dragon fruit (Pitaya). Po meni, to je najlepše voće na svetu. Kasnije sam saznala da je jako zdravo. Pročitajte u ovom člnaku ako vas zanima više: 10 Amazing Health Benefits of Dragon Fruit. Ukus mu je osvežavajuć, hrskav kao lubenica a mekan kao banana. Može biti crvene i bele boje.

U narednom postu ću imati gosta koji će pričati o malezijskoj hrani. Stay tuned. 🙂

 

You may also Like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Milica Radovic-Mandic

Kategorije

×