My country is the World. My religion is to be Human.

Od visina do dubina mora Tajlanda

Pre nego što krenete sa čitanjem bloga, zapitajte se kada ste poslednji put radili nešto po prvi put?

S obzirom da je Phuket poznat kao ostrvo za zabavu, i ja sam odlučila da ću se zabaviti. Na Phuketu sam prelomila da ću raditi stvari kojih se plašim. Bojim se visine, ali sam se odvažila da odem na parasailing. Bojim se velikih životinja ali sam ipak otišla da se oprobam u jahanju slona (o tome sam već pisala, pogledajte na linku). Takođe sam išla na takozvani bamboo rafting gde sam se spustila niz reku na splavu koji je napravljen od bambusa. Užasavam se ronjenja ali sam ipak otišla da ronim. To su 4 stvari koje sam po prvi put u životu probala i to na Phuketu.

Odlučila sam da ću raditi stvari koje me plaše kako bi proširila zonu komfora. Ne želim da budem rob statistike i svog mozga i da mi život prođe u prebrojavanju stvari koje sam propustila zbog straha.

Bamboo rafting je bio lagan. Iako je splav napravljen od bambusa, dosta je čvrst. Malo potone u vodu kada se ljudi nalaze na njemu, ali nije strašno, plovi. Jedina stvar koje je bila opasna jesu zmije koje su visile sa okolnih drveća. Nisu mogle da dopru do nas ali da su pale sa drveta na splav, imala bih veliki problem.

Parasejling je bio začuđujuće prijatan iako mi je izgledalo strašno pre nego što sam se vinula u vazduh. Iako je velika visina u pitanju, nisam bila uplašena. Naprotiv, baš sam uživala. To mi je bio samo dodatni plus za moju želju da skočim iz aviona sa padobranom. Zanimljiva stvar ovde je ta što dok sam u vazduhu, iznad glave mi je lokalac koji nije vezan kao ja već se samo drži za ove konopce. Ludi ljudi.

iznad moje glave

Ronjenje mi je najteže palo. Osećaj da ste pod morem okruženi vodom i da ne možete da dišete bez neke sprave je užasavajuć. Baš mi je bilo teško i razmišljala sam da odustanem nekoliko puta i izađem iz vode. Borila sam se sama sa sobom i uspela da savladam sebe i ostanem sat vremena pod vodom. Iako mi je bilo teško, nisam dozvolila da mi to pokvari celokupni utisak.

Video jahanja slona možete videti na linku a ovde možete pogeldati video sa parasejlinga, ronjenja, bamboo raftinga:

You may also Like

2 Comments

 1. Mirjana

  17th jan 2016 - 08:57

  Jaoooj Milice draga…uh….predivna iskustva i tvoja hrabrost ili odlučnost ili želja da savladaš strahove i proširiš svoja iskustva…neka si nam rekla :Ja ću svakako sve učiniti da ovo bude copy-paste…kiss

  • Milica Radović

   19th jan 2016 - 18:08

   Hvala Mirjana! 🙂
   Sredićemo sve čim dođem. :*

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Milica Radovic-Mandic

Kategorije

×