My country is the World. My religion is to be Human.

Kako da dobijete vaške na Tajlandu

Ukoliko ste na Tajlandu i nekim slučajem želite da dobijete vaške, imam odlične savete za vas. Prvo što morate da uradite jeste da odlazite na lokalne pijace, što prljavije, to bolje. Preporuka je da pipate sve što stignete pa da se hvatate za kosu. To je blaga opcija, ali možda upali.

pijacaLokalna pijaca na Tajlandu

Igrajte se sa dečicom na ulici, ako žele da vas zagrle, nemojte oklevati. Znate i sami da se vaške najbrže šire kod dece.

Ako ni pijaca ni deca ne upale, onda morate preći na oštrije mere. Javni prevozi su idealno mesto za prenošenje vaški. Preporučujem da naslanjate glavu na sedišta. Takođe, ako imate dugu kosu, obavezno je pustite.

Još jedna od oštrijih mera koja vas možete dovesti do vaški jeste posećivanje lokalnih zajednica gde se okupljaju putnici i spavaju u jednoj sobi njih 20.


Lokalna Thai porodica u svom dvorištu

Ako ništa od gore navedenog ne upali, onda vam preporučujem ono što je upalilo kod mene a to je da posećujete najjeftinije hostele. Tu sam ih ja dobila.

E sad, kada ste dobili vaške, neće vam biti baš prijatno. Ne znam da li je do mene, ali ove vaške sa Tajlanda grizu jače nego ove srpske. Glavna fora mi je bila: Imam vaške u glavu ko perinač.

Nakon par dana vam postanu dosadne i želite da ih se rešite. Ali tu dolazi do problema. Hajde objasnite ženi u apoteci, koja ne govori engleski, da vam treba šampon protiv vaški. Nakon par bezuspešnih pokušaja mahanja rukama i njukanja, odlučila sam da joj nacrtam šta mi treba. Savet za crtanje: nacrtajte vašku (možete videti kako izgelda na prvoj slici) i glavu sa kosom. Nacrtajte strelicu koja ukazuje na to da je vaška u glavi. Onda krenite sa dva prsta da pokazujete po svojoj glavi da nešto hoda tu. U tom trenutku će shvatiti šta hoćete i daće vam šampon.

Nakon 20 dana agonije, moja ljubav sa vaškama se završila. Konstantno isčešljavanje i pranje kose posebnim šamponom je dovelo do toga da se broj vaški smanji drastično i konačno nestane.

Nadam se da sam vam dala korisne savete za dobijanje vaški. Ako vam ne uspe sve gore navedeno, javite se, imam još par saveta u rukavu. I pazite šta želite, možda vam se i ostvari.

You may also Like

1 Comment

  1. Mirjana

    23rd jan 2016 - 07:39

    Ja ne zna bš štas si htela sa ovim tekstom 🙂 ako kod mene si izazvala smeh do suza i spontano NE hvala ja to ipak ne bih želela.
    Kako god meni si ulepšala subotu jutro uz kaficu i po malo češkanja po kosi…a nisam bila na Tajlandu 🙂
    Uživaj i dođi nam što pre bar da pregledamo tvoju pametnu glavicu da nije neka prekostala .

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Milica Radovic-Mandic

Kategorije

×