My country is the World. My religion is to be Human.

Poklonili smo knjige sirotištu na Tajlandu [+video]

Na Tajlandu svi vode računa jedni o drugima. Jako su siromašni a velika je retkost da vidite gladnog čoveka koji prosi. Ako vam je to nelogično, kako ćete reagovati kada vam kažem da sam upoznala čoveka koji je na svom imanju otvorio sirotište za decu koja su ostala bez roditelja. Samoinicijativno je krenuo da prima nezbrinutu decu na svoje imanje sve dok jednog dana taj broj nije došao do 40. Sada opstaju tako što primaju donacije u hrani i novcu od celog sela, budističkih hramova i raznih putnika prolaznika kao što smo mi.

Ovo sirotište danas ima školu, kuhinju za decu koja imaju redovne obroke i sve ostalo što im je potrebno za neometan razvoj. Od malena uče engleski. Sirotište se nalazi u selu blizu mesta koje se zove Khon Khen u centru Tajlanda. Ukoliko neko ima dobru volju da bude sa tom dečicom mesec ili dva kako bi im pomogao da uče engleski, neka mi se javi pa ću vas povezati sa osnivačem, da nekažem Fouderom, ovog sirotišta sa predivnom decom.

Moji prijatelji i ja smo ih posetili jedan dan i odneli im pakete knjiga. Mislim da su im se knjige dopale, ali ono što im je više značilo su tih par sati koje smo proveli sa njima.

Pogledajte video koji će vam dočarati bar delić ove lepote:

You may also Like

3 Comments

 1. Mirjana

  11th feb 2016 - 10:45

  Uvek i iznova i ne marim sto cu se ponavljati kad si ti u pitanju, beskonacno ti je srce i dusa, kako si ti veliki i srecan covek. Da ne zaboravim i ovde hocu neko vreme da provedem.

  • Milica Radović

   12th feb 2016 - 12:23

   Draga Mirjana, hvala ti veliko! 🙂
   Divno je imati ovakvu podršku.

 2. Milica

  25th mar 2016 - 21:41

  Sta reci,zadivljena sam i kad covek cita ove recenice i gleda snimke mora da pozeli da bude tamo!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Milica Radovic-Mandic

Kategorije

×